Islam kan je leren, stap voor stap

Waarom denk je dat de verzen voor alcohol
voor de beste generatie aller tijden
toch geleidelijk aan zijn gekomen?

Dit zijn de beste mensen, de beste gelovigen van alle generaties die ooit nog zouden komen. Maar op die beste generatie ooit heeft Allah geen drastische verandering opgelegd. Hij verwachtte niet dat meteen, collectief en algemeen deze gewoonte zou verdwijnen. Nochtans beschrijft Allah het in de laatste openbaring die over Chamr gaat (de consumptie van alcohol en wijn) als “Ridjsun min ‘amali asjsjaitaan” (Quran 5:90) – een gruwel en een kwaad van Sjaitaans werk!…

Als alcohol altijd al het werk van de duivel is geweest, dan was het dat ook toen Allah nog niet zei dat het haraam was. Zelfs toen Hij zei: “Zorg dat je tenminste niet dronken bent wanneer je bidt” was alcohol al het werk van de duivel! Maar Allah zei het nog niet. Sommige mensen konden dat toen nog niet aan.

Allah was dus barmhartig voor de gelovigen. Hij stond toe dat ze zich ontwikkelden, dat ze groeiden. En na enige tijd gaf Hij ze het uiteindelijke verdict: dit IS slecht, dit IS een gruwel, je moet daar volledig mee ophouden.

Tegenwoordig geef je aan iemand Dawah
en je verwacht van ze dat ze meteen in een Sahabi veranderen
en anders toch tenminste een Taabi’ien
en dat binnen de vierentwintig uur…

Uittreksel uit: https://mariaminislam.wordpress.com/2015/05/31/waar-doen-we-fout-1-van-4/
Oorspronkelijke lezing (Engels): Link: https://www.youtube.com/watch?v=90jLQCcz-Dc
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in je omgeving en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.