Ramadan 2016 – Surah Baqarah

Assalamu alykum mijn lieve zus!

Als moeder, als zus, als dochter,… als MENS maak je je zorgen om wat er om ons heen gebeurt. Hoe kunnen Moslims mensen mishandelen, martelen, vermoorden, vernederen, verkrachten,… en beweren dat ze dat doen OMDAT ze Moslim zijn en omdat die ander het NIET is, of niet goed genoeg.

Een vrouw laat dat vaak nog meer aan haar hart komen dan een man… en dan vraag je je af: Waarom bekijk je mij voor de waanzin van die monsters?! De strijd tegen die waanzin ligt allicht niet in onze macht, tenzij dat we ze haten en bidden dat er een einde aan komt. (Als je het niet met je hand kan veranderen, klaag het dan aan. Als je zelfs dat niet kan, haat het dan. Dat is de geringste vorm van geloof.)

Wat we wel kunnen doen
is door ons dagelijks voorbeeld tonen
dat de Islam iets helemaal anders is.
Ons gedrag moet mensen doen opkijken!

We moeten laten zien dat Moslims, juist OMWILLE van hun geloof, in opdracht van hun Quran, fijne medemensen zijn, zorgzaam, eerlijk… Daarom moeten we ons Boek opnieuw/beter leren kennen en er ons leven door laten vormen!

De maand Ramadan is de maand waarin de Quran werd geopenbaard. In Surah Baqarah stelt Allah ons de maand voor als de maand waarin we de Quran (her)ontdekken in de hoop dat we zo onze Taqwa, ons godsbesef, verdiepen.

Dit jaar gaan we met Nouman Ali Khan Surah Baqarah herontdekken. Niet alleen omdat zij het vers over de Ramadan bevat, maar omdat ze wordt gezien als de samenvatting van de Quran, als de Surah die elk aspect van ons leven en ons geloof een plaats geeft.
Inschrijven kan op quran.bayyinah.com/ramadan2016 en dan probeer ik voor jou de lessen zo snel mogelijk te vertalen. Je vindt ze vanaf hier:

https://noumanalikhan2dutch.wordpress.com/2016/06/06/ramadan-met-baqarah-en-nak-11/

Eveneens op Bayyinah.com vind je besprekingen van de hele Quran, vers per vers, om je de rest van het jaar verder te helpen: http://www.bayyinah.tv/categories/137983

Verder heb je vast ook veel aan het materiaal van vorige jaren:

Pareltjes van 2014
vertalingen starten op http://mariaminislam.wordpress.com/page/3/?s=pareltjes
Engelstalige opnames: http://www.quranweekly.com/2014/

Pareltjes van 2013
vertalingen: http://mariaminislam.wordpress.com/page/3/?s=pareltjes
Engelstalige opnames:
http://www.quranweekly.com/quranic-gems-2013/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in je geloof en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.