Levend begraven. Vandaag.

In Surah At Takwir beschrijft Allah de tekenen van de eindtijd. En de eersten die Hij dan blijkbaar zal aanspreken zijn de meisjesbaby’s die door de Quraysh levend werden begraven. Dat deden ze ofwel omdat ze te arm waren, niet genoeg hadden om een groot gezin te voeden en dan was het een algemeen gebruik om de jongens te houden en zich van de meisjes te ontdoen.

Een andere reden was dat de meisjes politiek lastig konden worden wanneer ze later iemand van een andere stam huwden. Dan kon hun eigen stam namelijk niet zomaar doen wat ze wilde, want de anderen hadden een gijzelaar.

En vergeten we niet de macho: “men” veronderstelde dat een man die een meisje verwekte niet mannelijk genoeg was. Tja, hoe bewijs je dan dat je wèl een stoere kerel bent? Afmaken die boel…

begraven meisje

Tijdens de bespreking hiervan bekijkt Ustadh Nouman Ali Khan het voorval met de bril van vandaag. Iets wat we met de Quran nu eenmaal moeten doen: “Waarom denken ze er niet over na?”

Twee punten haalt hij daarbij aan
en ik vroeg me af waarom ik
dat zelf nog niet had bedacht.

Dit gebruik… was dat een Islamitisch gebruik? Neen, de meisjes waren kinderen van mushrikien. De eerste mensen die Allah aanspreekt die dag zijn dus kinderen van afgodenaanbidders. En waarom? Omdat ze onrecht hebben geleden.

Allah verdedigt ongelovigen
die onder onrecht lijden.

Dat besef moet ons doen inzien dat ook wij moeten meeleven met ongelovigen en andersgelovigen die worden getroffen door rampen of onrecht. En al helemaal dat we zelf niemand onrecht mogen aandoen (je weet wel wie ik bedoel).

Ook vandaag worden dochters levend begraven
en nog wel door hun moslim-ouders

Het is schokkend te moeten horen dat zelfs de oma’s negatief reageren wanneer hun (eerste) kleinkind een meisje is. Je bent er verdraaid zelf één! Kinderen die opgroeien wetend dat ze een teleurstelling waren voor hun ouders worden onzekere en ongelukkige mensen.

Dan is er de armoede als excuus om een meisje niet naar school te laten gaan want “het is toch verloren moeite en geld – ze moet later toch alleen maar het huishouden runnen.” Je begraaft haar in onwetendheid en maakt haar daardoor afhankelijk van anderen en machteloos tegenover allerhand misbruik.
forced marriage

We kennen allemaal de klap op de vuurpijl:

Je dochter in een gedwongen huwelijk, omdat je goede maatjes wil zijn met een bepaalde familie en neerkijkt op de familie van de jongen waar je dochter haar oog op liet vallen.
Het enige wat ouders mogen (en moeten) doen is een goede kandidaat zoeken die qua geloofs-beleving, karakter, temperament, interesses, … een goede partner is voor hun kind en haar gelukkig kan maken en beschermen. Je moet het welzijn (niet altijd de welvaart) van je kind tot prioriteit maken. Maar je kind MOET je keuze niet aanvaarden en ze MAG gerust zeggen dat ze iemand anders verkiest en waarom dan wel.

Beide partners moeten vrijwillig instemmen, of de boel gaat niet door. Zelfs niet als een van de twee pas op de dag van het grote dure feest de moed vindt om te zeggen: “Ik wil dit niet.” Dit is geen klein bier en daarom is een dergelijk gedwongen huwelijk BATIL, ongeldig. Slachtoffers hoeven niet eens de scheiding aan te vragen want er IS geen huwelijk.

De Quran leert ons over de Joden en hun fouten
om ons te tonen wat we niet moeten doen.
De Quran leert ons over de ongelovigen en hun fouten
om ons te tonen wat we niet moeten doen.

Als we al iemands voorbeeld (Sunnah) volgen,
laat het dan die van Allah en
van onze Boodschapper (sas) zijn!

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in je gezin en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Levend begraven. Vandaag.

  1. Pingback: Allah en het levend begraven meisje – Islam & Haat

Reacties zijn gesloten.