Waarom màg ik niet bidden?

Uit een Q&A met Nouman Ali Khan

Vraag: Waarom mag een vrouw niet bidden wanneer ze menstrueert?
Omdat ze onrein is? Waarom heeft Allah dan iets geschapen dat onrein is?
Het voelt aan als een vloek!

Antwoord: Allah heeft de menstruatie van een vrouw nooit vies genoemd, maar een periode van pijn: “Wa yas’aloenaka alil mahied, qul hoewa adha – Wanneer ze je vragen stellen over de maandstonden, zeg hen dan: Het is pijn.”

Dat betekent voor de mannen dat ze in die periode wat behulpzamer moeten zijn voor hun vrouw, dat ze moeten erkennen dat die vrouw door een lastige periode gaat. Allah weet wat Hij heeft geschapen en waarom Hij dat heeft gedaan, maar je mag zeker niet denken dat het een vloek is.

Het feit dat je op die dagen niet mag vasten of bidden vermindert absoluut niets van je status bij Allah. Allah zegt dat trouwens zelf: “Ba’dukum min ba’di.” In de Ayah over goede daden plaatst Allah de mannen en de vrouwen op gelijke voet. “Ik verspil geen enkele goede daad van iemand van jullie die goede daden verricht, zij het een man of een vrouw.”

Vragen - Pijn.png

(Een andere spreker, Yusuf Estes, noemde dit verbod juist een gunst van Allah. In een periode waarin je het al zo lastig hebt, vermindert Hij de druk voor jou.)

Bron: https://youtu.be/T0KTOYWUAUI?t=208

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in je gezin en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.