Ik kan niet naar Tarawieh gaan!

Uit een Q&A van Nouman Ali Khan: de vraag van een moeder (minuut 1:30):


Vraag: Ik herinner me de laatste Tarawieh die ik bijwoonde in 2005. Ik slaag er niet meer in om tijdens de Ramadan Tarawieh in de gemeenschap bij te wonen omdat ik kleine kinderen heb. Ik bid wel thuis. Krijg ik dezelfde beloning als iemand die in de gemeenschap bidt?

Antwoord: Aan deze moeder – en alle mama’s die Tarawieh niet kunnen bijwonen omwille van hun kinderen – wil ik graag zeggen dat jullie evenzeer beloond worden, en misschien wel méér, omdat jullie zoveel meer doen dan andere mensen.

De voortdurende zorg voor je kinderen
is op zich al een daad van aanbidding!

Bovendien is Tarawieh niet verplicht, echt niet. Het is een extra gunst voor de gemeenschap. Dus als je het niet kan bijwonen, is dat geen zonde en je verliest ook niet de kans op beloningen die je niet ook in je eentje kan verdienen.  Al helemaal niet als moeder met kinderen.
Maak je daarover geen zorgen. Als je graag wil gaan omdat het je een vredig gevoel geeft, omdat je bij de gemeenschap hoort en geniet van de Quranrecitatie, dan is het fijn als het je lukt. Fijn voor jou. Lukt het niet, zit er dan niet over in.

Andere mensen.png

Allah kent jouw situatie beter dan wij en Hij toont ook veel meer begrip dan wij. Soms zijn het andere mensen die je een slecht gevoel geven bij het feit dat je niet kan gaan, zelfs zonder dat ze jouw specifieke situatie begrijpen. Laat dat je niet raken, insh’Allah. Wees jezelf, doe wat je kan, en Allah weet het.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in je geloof, je gezin en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.